Boka din tid för skadebesiktning | Ring oss på 019 - 13 50 00 eller skriv ett mail

Vid skada


Vid skada

När du har fått en skada så kontakta ditt försäkringsbolag och gör skadeanmälan.  Ring sedan oss och boka tid för skadebesiktning. Glöm inte att ta med ditt skadenummer. Räkna med att du kan vara utan din bil in minst 5 dagar eftersom en normal skadereparation tar upp till 5 arbetsdagar, många går snabbare, några kan ta längre tid. Men ha det i åtanke.
Du och en besiktningsman gör tillsammans en skadebesiktning av bilen, besiktningsmannen uppmärksammar dig även på andra eventuella åtgärdsbehov på bilen som du erbjuds att köpa till och få åtgärdade vid reparationstillfället. Därefter gör vi en kostnadskalkyl. Kalkylen och bilder på skadan skickas till ditt försäkringsbolag för godkännande. Så snart vi har fått ett godkännande av ditt försäkringsbolag så bestämmer vi ett datum för reparationen.
Är du i behov av hyrbil hjälper vi dig självklart med det. Nedan kan du ta del av hur hela processen går till från det att du anmäler tills att du kan hämta ut bilen, och du ser även vad som gäller efter reparationen.

SKADEPROCESS

1. Boka tid för en skadebesiktning.
Ring eller maila, se kontaktinfo på hemsida, för att boka en tid då vi tillsammans går igenom skadan på er bil. Du kan även boka tid på skadebesiktning.cab.se/TKBM_skadebesiktning. Se till att du anmält skadan till ditt försäkringsbolag. 
2. Vi kontrollerar tillsammans skadan på din bil
När vi har kontrollerat din bil tillsammans så bestämmer vi ett datum för reparation. Därefter gör vi en kostnadskalkyl. Kalkylen och bilden på skadan skickas till ditt försäkringsbolag för godkännande.
3. När vi får svar från försäkringsbolaget
Så snart vi har fått ett godkännande av försäkringsbolaget så beställer vi reservdelar och startar reparationen. Vid större skador sätter vi upp bilen i riktbänken för mätning och riktning av karossen.
4. Vid skador på plastdetaljer
Om det finns skador på plastdetaljer så kommer dessa om det är möjligt att repareras av våra godkända plastreparatörer. Anledningen till att vi försöker reparera plastdetaljer är med hänsyn till miljön.
5. När alla godkända skador är reparerade
lämnas bilen till lackeringsavdelningen där maskering och grundmålning sker för att slutligen toplackeras och rostskyddas.
6. Efter lackering
Bilen tillbaka till skadereparatören efter lackering för slutmontering av alla detaljer så som strålkastare, lister, dörrhandtag med mera.
7. Slutkontroll
När bilen är klar gör vi vår egen kvalitetskontroll samt kontrollerar att allt är utfört enligt den specifikation vi fått godkänt av försäkringsbolaget
8. Vi kontaktar dig när bilen är klar
Via SMS, telefon eller mail.

TVÄTTRÅD

Enkla tvättråd efter skadereparation:
•    Tvätta endast med kallt vatten och ett milt tvättmedel. 

  • Skölj med rent vatten. 
  • Torka endast med en fuktig våt trasa – inte torr! 
  • Undvik: höga temperaturer, att tvätta i direkt solsken, maskintvätt och starka kemikalier. 
  • Först efter ca 60 dagar kan bilen maskintvättas, poleras och vaxas. 
  • Följ alltid bilfabrikantens anvisningar för tvätt och skötsel samt lackvård.